Begynderguide til Diablo III – senest opdateret 17-07-17

De vigtige ting - sådan cirka

Begynderguide til Diablo III – senest opdateret 17-07-17


Der er kommet mange ting til diablo 3 med tiden, og efterhånden er der mange vigtige ting som er knap så åbenlyst for nye spillere, og som nemt kan gøre det til en meget sværere og langsommere oplevelse end det behøver at være. Heldigvis har jeg nørdet vældig meget diablo og også hjulpet et par stykker igang med spillet, så jeg har jeg nu lavet denne liste med ting der er værd at vide når man går igang med diablo 3. Velbekomme 🙂

0. Funktioner i spillet du bør kende til:

  • Kanais Cube er helt afgørende for spillet, men du får først din Kanais Cube når du har lavet den tilhørende quest. Start med den.
  • Legendary Gems bør man altid have på, så gode er de nemlig. De passer i sockets i amuletten og i sine 2 ringe.
  • Den bedste type items i spillet, Primal Ancient Legendary, dropper først når du har klaret en Greater Rift 70 Solo.
  • Nogle items dropper kun 1 sted, fx:
    • Items man får som reward fra Bounties, dropper ikke andre steder, så fx Ring of Royal Grandeur, fås kun via den Horadric Cache der dropper fra Act 1 (og nogle gange fra Act 5 men det er med lavere sandsynlighed)
    • Boon of the Hoarder dropper kun fra Bossen i Vault.
  • Skabet ved siden af dit stash, Armory, kan du gemme builds i, så du hurtigt kan skifte imellem flere builds.

1. Vælg et godt speedbuild, og ikke nødvendigvis ud fra den class du ellers gerne vil spille

Næsten uanset hvad du vælger at more dig med i diablo, kommer du til at bruge rigtig meget tid på at farme crafting materials og items, dvs. enten lave:

  • Bounties (Torment 10-13)
  • Alm. rifts (Nephalem Rifts) (Torment 10-13)
  • low level Greater Rifts (under lvl 70)

Det udføres bedst med et speedbuild, som først og fremmest har god movement speed, og kun akkurat nok damage og toughness.

Men afhængigt af hvilken class og hvilket build du vælger at gå efter kan det enten blive sjovt eller knap så sjovt at farme – sørg for at vælge et speedbuild som er

  • nemt at få samlet items til
  • nemt at udføre – som ikke kræver for meget koncentration
    • hvis du skal farme i nogle timer, så er det trættende at holde buffs kørende, styre placering ifht. mobs, eller huske at samle guld nok for at få armor (Goldwrap + Boon of the Hoarder)
  • en class som giver fornuftig damage i den nuværende patch
    • der er enorm forskel på hvor meget damage de forskellige classes giver, og dermed hvor gode items man skal have for at man kan være med på en given sværhedsgrad.

Pt. synes jeg det er nemmest at farme med en demon hunter, hurtigst at samle items til og fornuftig damage på en crusader, men necromanceren som netop er kommet er formodentlig også god til speedfarming. Så ind på diablofans og find et build du kan lide.

2. Alt kan fås via Kanais Cube – hvis du har materials nok

Uanset hvad du lige står og mangler, så kan du lave det hurtigt i Kanais Cube. Uanset hvad, er der recipes til det hele. Eneste lille minus er at det koster materials, nogle gange vildt mange, så

  • sørg for ikke at fråse med dine deaths breath. De skal bruges til mange ting – med tiden er det kun dem du hele tiden løber tør for.

Når du står og mangler et item (og du har prøvet med bloodshards hos Kadala) kan du:

  • Crafte gule items af rigtig type, og bruge recipe 3: Upgrade Rare Item
  • Hvis det er et sæt item og du har et andet item i det rigtige sæt kan du bruge den recipe som laver item’et om til et andet i samme sæt

Når du har det rigtige item, men ikke de rigtige stats kan du

  • bruge reforge legenday til at rerolle samme item (der er mulighed for ancient – men hvis du reroller en ancient bliver den ikke nødvendigvis ved med at være det)

Hvis du løber tør for crafting materials (ikke deaths breath) kan du

  • lave hvide, gule eller blå crafting materials om til den type du er løbet tør for

Hvis du er løbet tør for gems kan du

  • lave gems i en farve om til gems i den farve du er løbet tør for

Hvis du vil have endnu mere main stat på et item

  • bruge den sidste recipe…

3. Din character of pure awesomeness

Den character og det build du gerne vil bygge op og give ubehageligt meget damage osv., skal bruges til 3 ting:

  • Experience – altså Paragon Levels
  • Få høj level på dine Legendary Gems
  • Se hvor højt du kan komme i Greater Rifts.

Alt andet foregår hurtigst med et speedbuild – og når du først selv har konstateret dette er er det svært at gå tilbage til at gøre det langsomt 🙂

Når du gerne vil have et build til at fungere, så prioriter i denne rækkefølge:

  1. Start med at have de rigtige items. En dårlig version af det rigtige item er næsten altid langt bedre end et helt andet super awesome item.
  2. Få de rigtige stats på de rigtige items. Hold øje med om der er kedelige stats som Cooldown Reduction, Ressource Cost Reduction eller Life on Hit på nogle items, for hvis der er, er det som regel super vigtigt for buildet (ellers var der jo valgt noget dejlig damage i stedet). Her er et par eksempler:
    1. Area Damage er tit vigtig når man kommer højere op i Greater Rifts
    2. Attack Speed: Kan fx give en masse toughness kombineret med Life on Hit og Simplicity’s Strength.
    3. Cooldown Reduction (CDR): Hvis det skal bruges til buildet, så prioriter at få den max’et – 1 item på 10% CDR giver mere end 2 på 5% CDR.
    4. Max Spirit (Monk) eller Max Discipline (Demon Hunter) giver fx meget mere damage i nogle af de populære builds…
  3. Det er toughness der sætter grænsen for hvor langt du kan nå, så start med at optimér de midterste items (og shoulders). Det hele skal gerne blive ancient med tiden, så du kan smide ekstra main stat på i Kanais Cube (Caldessans) – derfor må ringe og neck også gerne blive ancient med tiden.
  4. Revidér hvilke stats du skal går efter, ved at se hvad de bedste gør, man kan fx finde characters med samme build inde på diabloprogress, men husk at dem med vildt meget paragon level, fx 4000+, har langt mere toughness via paragon, så de har udskiftet en masse main stat og vitality på deres items med damage, og det går kun godt hvis man har voldmeget paragon.

4. Powerlevel

Få en ven til at powerlevele dig hvis du lige begynder. Hvis du bliver powerlevelet så er du Paragon level 600 og klar til Torment 10/13 stykker på rekordtid, og så kan man spille sammen hvor level passer alle fint og hvor der er mest loot. Og så tager det kun 5 minutter at blive level 70. Soloer du fra bunden tager det en krig.

Sørg også for at have et par ekstra characters til ekstra plads, for man løber altid tør for plads i stash. Lav fx 2 characters til hver class du spiller. 1 til at spille med, og en “mule” til alt udstyr for den class.

5. Hvilke items skal jeg gemme?

Gem så lidt som muligt, som udgangspunkt så smid items ud hvis de ikke er ancient. Dog med et par undtagelser:

  1. Ringe og Necklaces: Er de sværeste items at få godt rullet og med de rigtige stats, og som oftes er der lille eller ingen forskel i stats på om det pågældende item er ancient eller ej.
  2. Gloves, Shoulders og Weapons: Er som regel de item slots hvor man kan variere hvilke stats man vil have, indenfor samme build, så gem et par stykker til de builds du kører.
  3. Disse items er rimelig anvendelige på tværs af alle classes, så overvej at gemme en kopi for hver forskellig elemental damage af:
    1. Stone of Jordan (til mange Group builds – som erstatning for Unity)
    2. Travellers Pledge (til mange Greater Rift builds)
    3. Nemesis Bracers (til alle speedbuilds)

6. Hvad skal jeg vælge som follower?

Man skal altid vælge Templar, med alle de skills der er i venstre side, og disse items:

Man vælger Templar’en fordi han giver ekstra ressource generation, og det slår alt andet. Kombinationen af Enchanting Favor + Unity + Unity på din egen char halverer alt damage taken når du spiller Solo. Oculus Ring på din follower booster din damage med op til 85% (når du ellers stiller dig i cirklen). De resterende items giver crowd control, og det er det bedste man ellers kan bruge sin follower til, da dens damage er håbløs.