Brætspil jeg kan anbefale: Guide til brætspil for almindelige mennesker

De vigtige ting - sådan cirka

Brætspil jeg kan anbefale: Guide til brætspil for almindelige mennesker

Efter en del gange at være blevet spurgt om anbefalinger til brætspil, har jeg nu lavet nedenstående guide til dig der er på jagt efter et nyt brætspil, som er nemt at lære, appellerer bredt (det er derfor der står “for almindelige mennesker” i titlen), er et godt velfungerende spil, som ikke tager for lang tid.

Men først og fremmest handler det jo om at tage et spil ned fra hylden der passer til lejligheden, så derfor har jeg inddelt spillene i følgende kategorier:

Jeg har også lidt tips og tricks til dig der gerne vil finde et godt nyt spil til en given lejlighed og gerne vil være godt forberedt:

  • Den bedste måde at få et indtryk af om et nyt spil er noget for dig er at se en How-To-Play-video af spillet. Det er ganske enkelt umuligt at se på kassen eller ved at læse reglerne om spillet føles sjovt og velegnet for dig, så smut ind på youtube og mærk efter.
  • Hvis personen der har lavet How-To-Play-videoen ellers er god til at forklare, så er det også den suverænt bedste måde at lære reglerne til nye spillere på, så I får den fulde oplevelse af spillet første gang. Det er en ny oplevelse først at sende forsamlingen på youtube, men du sparer tid til regelopslag, og et eller flere “prøvespil” for at alle forstår alle regler på samme måde, og forstår hvordan man skal spille.
  • Nogle spil blev sendt på gaden med nogle fejl eller uhensigtsmæssigheder som for længst er blevet rettet, enten i form af regelændringer eller udvidelsespakker som forbedrer oplevelsen betydeligt. Men det finder man kun ud af hvis man slår op i den store bibel for brætspil, boardgamegeek.com, hvor hvert brætspil har sin egen side (brug søgningen oppe i toppen) og sit eget forum, og man går ind på forummet og læser hvad andre brugere skriver om fx
    • Rules, Revised Rules, House Rules, osv….
    • Expansions, Mandatory Expansions, osv….
    • Pros/Cons, Alternate/Similar games, osv…
  • Sidst men ikke mindst, så kan man nemt finde en forhandler af sit udvalgte brætspil ved at søge på braetspilpriser.dk

Til dig der endnu ikke er klikket videre på et af ovenstående links, kan jeg afsløre at de næste spil jeg har i kiggerten lige nu er: