Brætspil jeg kan anbefale: Guide til brætspil for almindelige mennesker

De vigtige ting - sådan cirka

Brætspil jeg kan anbefale: Guide til brætspil for almindelige mennesker

Efter en del gange at være blevet spurgt om anbefalinger til brætspil, har jeg nu lavet nedenstående guide til dig der er på jagt efter et nyt brætspil, som er nemt at lære, appellerer bredt (det er derfor der står “for almindelige mennesker” i titlen), er et godt velfungerende spil, som ikke tager for lang tid.

Men først og fremmest handler det jo om at tage et spil ned fra hylden der passer til lejligheden, så derfor har jeg inddelt spillene i følgende kategorier:

Jeg har også lidt tips og tricks til dig der gerne vil finde et godt nyt spil til en given lejlighed og gerne vil være godt forberedt:

 • Se det på video: Den bedste måde at få et indtryk af om et nyt spil er noget for dig er at se en How-To-Play-video af spillet. Det er umuligt at læse på papkassen om spillet føles sjovt og velegnet for dig, så smut ind på youtube og mærk efter.
 • eLearning holder: Hvis personen der har lavet How-To-Play-videoen ellers er nogenlunde pædagogisk, så er det også den suverænt bedste måde at lære reglerne til nye spillere på, når delene bliver forklaret og vist én for én, og så er der større chance for at I får den fulde oplevelse af spillet første gang. Men det kan være en ny oplevelse først at sende forsamlingen på youtube, inden I går igang 🙂
 • Hold dig opdateret: Der er altid fejl og mangler i brætspillets regler, utroligt ofte også graverende fejl, men den gode nyhed er at der næsten altid findes digitale opdateringer. Det kan være opdaterede regler eller udvidelsespakker fra producenten, eller simple tilføjelser i form af “House Rules” fra fans med gode ideer. Der er bare 1 problem. Det er kun for dem som opdager at rettelserne er der. Please do!
  For de populære spil findes der altid fans som bruger timevis på at producere oversigter som fx, “player aids”, bedre forklarede regler, FAQs med gode svar til tvivlssituationer, og alt det kræver er at man slår op i den store bibel for brætspil, boardgamegeek.com, hvor hvert brætspil har sin egen side (brug søgningen oppe i toppen) og sit eget forum, og man går ind på forummet og læser hvad andre brugere skriver om fx
  • Updated/Revised Rules, House Rules, FAQ….
  • Expansions, Mandatory Expansions….
  • Pros/Cons, Alternate/Similar games…
  • Guide, Chart, Cheatsheet, Player Aid…
   PS: man skal oprette en bruger for at downloade filer derfra..
 • Køb her: Sidst men ikke mindst, så kan man nemt finde en forhandler af sit udvalgte brætspil ved at søge på braetspilpriser.dk

Til dig der endnu ikke er klikket videre på et af ovenstående links, kan jeg afsløre at de næste spil jeg har i kiggerten lige nu er: